פקק היין המודרני

במקרה ממש נתקלתי עכשיו בכתבה על פקקי יין, וכחובב מושבע – כמובן שלא יכולתי להפנות עין מהסיפור. האמת שעד לרגעים אלו, האמנתי לסיפור הישן-נושן שמסתובב במקומותינו על כך שפקקי השעם עוברים מין העולם, בגלל מחסור באלוני השעם. הסיפור גם טוען, שפקקי האלומיניום המתברגים ופקקי הסיליקון, מהווים תחליף ראוי כבר שנים. העולם הישן של היין, השתמש במשך שנים רבות בפקקי שעם, בגלל יכולות האיטום שלהם, וחוסר היכולת של חמצן לחדור פנימה במשך זמן רב, וע"י כך, לא להחמיץ את היין ולפגוע באיכותו. מדינות רבות באירופה, ביניהן כמובן צרפת, איטליה וספרד, מתעקשות לשמור על הלכי העולם הישן, ולבקבק את הבקבוקים בפקקי שעם (וגם במדינות אלה יש יוצאי דופן).
לעומתם, העולם החדש, המודרני יותר, של יצרני היין, כמו אוסטרליה, דרום אמריקה וגם מספר לא מבוטל של יקבי בוטיק בארץ, עבר בשנים האחרונות לפקקים החדשים. באוסטרליה אף הגדילו לעשות ושינו את צורת הבקבוק המסורתית (יקב רוזמאומט, אחד הגדולים באוסטרליה, מייצר בקבוקים עם תחתית מרובעת מאז 2005).

מתברר, למרות הכל, שמודרניזציה לפעמים היא לא מה שמנסים למכור לנו. יש גם המון סכנות ברצון הזה לעשות טוב. מעניין מה יעשו עם זה יצרני היין בעולם עכשיו. אני מניח שהידע הזה יועבר ליצרנים, ולא יישמר בסודי סודות. האם עולם היין עומד לעבור מהפיכה נוספת?


נהנית מהפוסט? ניתן להביע זאת בעזרת השארת תגובה ויצירת המשך דיון, או הרשמה לפיד ה-RSS וקבלת כל הפוסטים ישידות לקורא ה-RSS שלך.